Placinta cu portocala si lamaie
PrinteazaPlacinta cu portocala si lamaie din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, portocala, esenta de rom, sirop de zahar ars, coaja de portocala.
- 1 pahar ulei
- 1 pahar de zahar
- 1 pachet foi de placinta (dezgheate si taiate fasii)
- 200 ml iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 1 fiola esenta de rom
- sirop de zahar ars facut din 7 linguri de zahar si 3 cani de apa
- coaja de portocala
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahăr, adaugi ulei, iaurt, zahăr vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi zeama de la o portocală. Adaugi esenţa de rom şi amesteci totul bine, împreună cu foile de plăcintă. Dai placinta la cuptor cam 45 de minute, până se rumeneşte, la foc potrivit.
Prepari siropul de zahăr ars: caramelizezi zahărul şi apoi adaugi apa şi laşi la scăzut până se formează siropul. Spre sfârşit, adaugi bucăţele de coajă de portocală. Scoţi prăjitura de la cuptor şi o laşi la răcorit cam 1/4 oră. Portionezi şi adaugi siropul încins.
Placinta cu portocala si lamaie
Pofta buna!
Buna placinta