Placinta cu portocala si lamaie

Printeaza

Placinta cu portocala si lamaie din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, portocala, esenta de rom, sirop de zahar ars, coaja de portocala.

Ingrediente:Placinta cu portocala si lamaie

  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pachet foi de placinta (dezgheate si taiate fasii)
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • sirop de zahar ars facut din 7 linguri de zahar si 3 cani de apa
  • coaja de portocala

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahăr, adaugi ulei, iaurt, zahăr vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi zeama de la o portocală. Adaugi esenţa de rom şi amesteci totul bine, împreună cu foile de plăcintă. Dai placinta la cuptor cam 45 de minute, până se rumeneşte, la foc potrivit.

Prepari siropul de zahăr ars: caramelizezi zahărul şi apoi adaugi apa şi laşi la scăzut până se formează siropul. Spre sfârşit, adaugi bucăţele de coajă de portocală. Scoţi prăjitura de la cuptor şi o laşi la răcorit cam 1/4 oră. Portionezi şi adaugi siropul încins.

Placinta cu portocala si lamaie

Placinta cu portocala si lamaie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna placinta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.