Plăcintă cu portocale şi prune
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: faina, lapte, sare, unt, zahar pudra, drojdie, portocale, prune, zahar tos, scortisoara, frisca, sos de vanilie.
- 500 g făină
- 300 ml lapte dulce
- un sfert de linguriţă sare
- 80 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 20 g drojdie
- 4 portocale
- 500 g prune
- 100 g zahar tos
- un baton de scorţişoară
- frişcă
- sos vanilie
Mod de preparare:
Portocalele se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii. Se topeşte zahărul tos într-o cratiţă şi când s-a caramelizat se adaugă prunele şi portocalele. Se pune batonul de scorţişoară, se amestecă şi se fierbe la foc mediu până scade compoziţia şi devine ca o dulceaţă.
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă o lingură cu făină, se amestecă şi se lasă să dospească zece minute. Se toarna peste restul de făină, laptele rămas, se presară sare şi zahărul pudră. Se adaugă untul topit şi răcit se frământă, se acoperă cu ui şervet şi se lasă să crească pana îşi dublează volumul.
Se întinde o foaie, se aşaza într-o tavă presărată cu făină şi deasupra se toarnă fructele fierte. Se coace la foc potrivit până devine aurie pe margini.
Plăcintă cu portocale şi prune
Pofta buna!