Placinta cu praz si cascaval

Printeaza

Placinta cu praz si cascaval din: aluat, praz, cascaval, unt, oua, pesmet, lapte, faina, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu praz si cascaval

Aluatul

  • la alegere

Umplutura:

  • 2 kg praz
  • 300 g caşcaval (telemea)
  • 80 g unt
  • 6 ouă
  • 3 linguri pesmet fin
  • un păhărel de lapte
  • o lingură făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prazul, curăţat, spălat şi tăiat bucăţi (partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se scurge şi se lasă să se răcească, apoi se trece prin maşina de tocat carne.

Se înfierbântă laptele într-un vas, se adaugă prazul şi se lasă pe foc mic până scade bine, amestecând mereu. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă caşcavalul ras (telemeaua), ouăle, pe rând, untul (mar­garina) frecat spumă şi pesmetul amestecat cu făina.

Se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine. Umplutura se pune întră două foi de aluat pentru plăcintă. Se coace la foc potrivit, în cuptorul încins în prealabil.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.