Placinta cu praz si telemea

Printeaza

Placinta cu praz si telemea din: faina, drojdie, sare, apa, ulei, praz, telemea, oua, ulei.

Ingrediente:Placinta cu praz si telemea

Pentru aluat:

  • 600 g faină
  • 1 linguriţă cu drojdie
  • sare
  • apă caldă
  • 3 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 4 bucăţi de praz (1 kg)
  • 300 g brânză telemea (de preferat: de oaie sau capră)
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul de foile veştede, tăiaţi vârfurile şi mustăţile, spălaţi în apă rece fiecare fir, apoi tăiaţi rondele subţiri tot prazul. Se strâng în ceaun mai mare în care s-a pus ulei. Amestecaţi uşor până se înmoaie, adăugaţi o ceaşcă mică plină cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.

Când prazul ş-a înmuiat adăugaţi brânza telemea dată pe râzătoare, omogenizaţi, daţi vasul jos de pe plită, adăugaţi ouăle bătute.

Impărţiţi aluatul în 3 bile, întindeţi foi mai mari decât tava. Ungeţi tava cu ulei, puneţi prima foaie de aluat, întindeţi umplutura, încreţiţi aluatul ca să încapă în tavă, puneţi a doua foaie de aluat, întindeţi umplutura, îngrămădiţi foaia ca să intre în tavă.

Acoperiţi cu a treia foaie, ungeţi cu puţin ulei şi puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 30-40 min. Coaceţi la foc potrivit, scoateţi plăcinta când s-a rumenit.

Serviţi plăcinta călduţă sau rece, cu vin alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.