Plăcintă cu pui şi anghinare

Printeaza

O reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare, ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel.

Ingrediente:Plăcintă cu pui şi anghinare

  • 200 g faină albă
  • 1/2 plic drojdie de bere
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • apă
  • sare şi piper

pentru umplutură:

  • 300 g piept de pui
  • 5 bucăţi de anghinare
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1 lingură parmezan
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu drojdia, un praf de sare şi de piper şi cerne-le într-un castron. Adaugă uleiul de măsline şi puţină apă călduţă. Frământă pe planşeta presărată cu faină până când obţii un aluat elastic şi lasă-1 să se odihnească.

Curăţă exteriorul anghinarelor, îndepărtează partea tare a tijei şi barba din interior şi pune-le în apă acidulată cu zeamă de lămâie.

Taie pieptul de pui cuburi, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins până când se înmoaie. Adaugă anghinarea tăiată sferturi, pune sare şi piper, după gust, şi presară pătrunjelul tocat. Când anghinarea este al dente, pune pieptul de pui şi mai ţine pe foc 3 minute.

Bate într-un castron oul cu smântână, adaugă parmeza­nul ras şi toarnă amestecul peste compoziţia călduţă de pui cu anghinare. întinde aluatul şi aşază foaia obţinută într-o formă rotundă cu pereţii înalţi, în aşa fel încât să depăşească marginile cu cel puţin o treime din diametrul tăvii. înţeapă aluatul cu o furculiţă şi toarnă umplutura.

Pliază aluatul peste umplutură, lăsând în mijloc un spaţiu liber pe unde să iasă aburul. Pune plăcinta în cuptor şi coace-o circa 20 de minute la 200° C. Când este gata, scoate-o din cuptor şi serveşte-o imediat.

Plăcintă cu pui şi anghinare

Plăcintă cu pui şi anghinare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.