Placinta cu pui si jambon
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, jambon, faina, oua, drojdie, ulei, sare, ceapa, smantana, cimbru, tarhon si piper.
Ingrediente:
- 500 g făină
- l ou
- 100 ml ulei
- 1 cub drojdie
- apă caldă
- sare
Ingrediente umplutura:
- piept de pui
- 100 g jambon
- 2 legături de ceapă
- 400 ml smântână
- 3 ouă
- 1 fir de cimbru
- tarhon
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele enumerate şi adaugi apa caldă cât să-ţi iasă un aluat moale pe care îl laşi să se odihnească la cald. Intre timp, tai carnea cubuleţe şi jambonul fâşii şi le căleşti împreună până se rumenesc.
Amesteci ouăle cu smântâna, cimbrul, verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper după gust şi adaugi carnea rumenită. Intinzi 2/3 din aluat într-un vas adânc uns cu ulei, torni compoziţia de carne şi smântână.
Intinzi aluatul rămas şi îl tai fâşii pe care le aşezi în gratii peste plăcintă. O coci la foc potrivit, 45-50 de minute.
Pofta buna!