Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: carne de pui, oua, faina, unt, smantana, praf de copt, sare, rosii, ceapa, sparanghel, mazare, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare

  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • 150 g unt
  • 200 g smântână
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă sare

Ingrediente umplutură:

  • 1 bucată piept de pui
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 4 fire sparan­ghel
  • 100 g mazăre
  • sucul de la 1 lămâie
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Freci untul moale cu sarea şi ouăle. Pui smântână, omogenizezi şi adaugi făina împreună cu praful de copt. Frămânţi şi laşi aluatul la rece până când pregăteşti umplutura. Toci pieptul de pui, ceapa şi roşiile decojite.

Fierbi mazărea în apă cu sare şi tai sparanghelul în felii de 1 cm.

Incingi 2 linguri de ulei într-o cratiţă, pui puiul, ceapa, roşiile şi mazărea. Torni sucul de lămâ­ie, laşi pe foc mic timp de 10 minute, iar la final adaugi sparanghe­lul, sarea şi piperul, întinzi 2 foi din aluat.

Ungi cu unt o tavă rotundă, aşezi prima foaie şi laşi marginile în afară. Pui umplutura, acoperi cu a doua foaie şi lipeşti marginile. Coci 40-45 de minute la foc moderat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.