Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: carne de pui, oua, faina, unt, smantana, praf de copt, sare, rosii, ceapa, sparanghel, mazare, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 400 g făină
- 150 g unt
- 200 g smântână
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă sare
Ingrediente umplutură:
- 1 bucată piept de pui
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 4 fire sparanghel
- 100 g mazăre
- sucul de la 1 lămâie
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Freci untul moale cu sarea şi ouăle. Pui smântână, omogenizezi şi adaugi făina împreună cu praful de copt. Frămânţi şi laşi aluatul la rece până când pregăteşti umplutura. Toci pieptul de pui, ceapa şi roşiile decojite.
Fierbi mazărea în apă cu sare şi tai sparanghelul în felii de 1 cm.
Incingi 2 linguri de ulei într-o cratiţă, pui puiul, ceapa, roşiile şi mazărea. Torni sucul de lămâie, laşi pe foc mic timp de 10 minute, iar la final adaugi sparanghelul, sarea şi piperul, întinzi 2 foi din aluat.
Ungi cu unt o tavă rotundă, aşezi prima foaie şi laşi marginile în afară. Pui umplutura, acoperi cu a doua foaie şi lipeşti marginile. Coci 40-45 de minute la foc moderat.
Pofta buna!