Plăcintă cu pui

Printeaza

Plăcintă cu pui

Ingrediente:Plăcintă cu pui

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă)
  • 400 g ciu­perci proaspete
  • 5 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 1 linguriţă condiment tip Vegeta
  • sare
  • piper
  • boia
  • oregano
  • 150 g caşcaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură unt
  • 4 foi pentru plăcintă

 

Mod de preparare:

Pui la fiert pieptul de pui, iar separat fierbi 3 ouă. în acest timp tapetezi o formă de cozonac (preferabil mai lungă) cu hârtie pentru copt. Desprinzi cu grijă foile, le aşezi în tavă, având grija ca marginile sa atarne 10 cm in exterior.

Tai ceapa cubulete si o calesti in uleiul amestecat cu untul, adaugi ciuperci si dupa 6-7 minute pipeptul de pui taiat cubulete. O lasi la rece 5 minute, apoi incorporezi oul si smantana. Razi cascaval pe razatoarea cu ochiuri mari, iar ouale fierte le cureti si le tai in jumatate.

Torni in tava jumatare din umplutura de pui, presari cascavalul ras si asezi pe mijloc jumatatile de ou fiert. Pui umplutura ramasa, acoperi totul cu marginile de aluat, ungi placinta cu ou batut amestecat cu smantana si presari sare si piper.

O coci la foc potrivt 50-60 de minute, o lasi sa se raceasca, apoi o tai felii oblice.

Plăcintă cu pui

Placinta cu pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.