Placinta cu ricotta si spanac
PrinteazaPlacinta cu ricotta si spanac din: dovleac, spanac, ricotta, unt, usturoi, ardei, smantana, ulei, sare, piper.
- 1 dovleac de 500 g
- 300 g spanac
- 400 g brânză ricotta
- 1 pachet foi de plăcintă
- 50 g unt
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură seminţe de fenicul
- 1 lingură boabe de coriandru
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1 ardei iute uscat
- 1 ou
- 100 ml smântână slabă
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în două, pe lung şi se curăţă de seminţe. într-un mojar se bat seminţele de fenicul, boabele de coriandru şi ardeiul iute uscat. Se adaugă sare şi piper şi se presară pe bucăţile de dovleac, care se coc la cuptor 40 de minute, apoi se scobeşte pulpa dovleacului.
Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte spanacul 5-7 min., cu usturoi, oregano, nucşoară, sare şi piper, apoi se lasă la răcit.
Se unge tava cu unt, se pun 4 foi de plăcintă unse cu ulei de măsline şi se presară 1/2 din cantitatea de pulpă de dovleac, 1/2 din cantitatea de spanac şi 1/2 din cantitatea de brânză, apoi se acoperă cu încă 4 foi unse, iar deasupra cealaltă jumătate din umpluturi, după care alte 4 foi de plăcintă unse.
Se crestează, se unge plăcinta cu ou bătut cu smântână şi se coace max. 40 minute.
Pofta buna!