Placinta cu rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu rosii, faina, unt, ou, apa, sare, dovlecel, ceapa, lapte, piper.
- 200 g făină
- 90 g unt
- 1 gălbenuş
- 20 ml apă
- sare
Ingrediente umplutură:
- 2 roşii bine coapte
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă făina cu untul într-un bol, cu ajutorul mâinilor. După ce s-au amestecat, se adaugă gălbenuşul şi apa.
Se amestecă şi se frământă bine până ce aluatul nu se mai lipeşte de mână. Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru o oră.
In untul topit se înmoaie ceapa şi apoi se adaugă roşiile tăiate cuburi şi dovleceii tăiaţi în rondele sau cuburi mici. Se sărează, se piperează şi se lasă pe foc timp de 10 minute.
Apoi se lasă să se răcorească.
Ouăle bătute ca pentru omletă se amestecă cu laptele şi apoi cu legumele. Aluatul se întinde şi se pune apoi într-o cratiţă cu pereţi înalţi sau într-o tavă rotundă de tort fără pereţi detaşabili.
Aluatul trebuie să se întindă şi pe pereţii vasului. Se toarnă umplutura de legume şi ouă cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se lasă apoi 10 minute să se răcească în tavă înainte de a o tăia. Poţi pune şi frunze de busuioc deasupra.
Placinta cu rosii
Pofta buna!