Placinta cu rubarba si branza de vaci
PrinteazaPlacinta cu rubarba si branza de vaci din: aluat de foi, braqnza de vaci, baton de vanilie, amidon, zahar, ou, rubarba, galbenus, lapte, jeleu de caise.
- 350 g aluat de foi (refrigerat)
- 400 g branza de vaci
- miezul de la un baton de vanilie
- 1 lingura amidon
- 4 linguri zahar
- 1 ou
- 250 g rubarba
- 1 galbenus
- 1 lingura lapte
- 60 g jeleu de caise
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220°C. Se întinde o foaie de aluat de cca 5 mm grosime şi se decupează din ea 4 cercuri (16 cm). Se aşază într- o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se prepară crema: se amestecă brânza de vaci cu vanilie, amidon, 2 linguri de zahăr şi ou.
Se spală rubarba, se curăţă şi se taie bucăţi de 1,5 cm. Se amestecă împreună cu restul de zahăr. Se aşază crema pe blat, lăsând de jur împrejur liberă o margine de 2 cm. Se repartizează rubarba peste cremă, se ridică uşor marginile şi se pliază puţin peste umplutură.
Se bate gălbenuşul cu lapte şi se unge aluatul; se coace 25 min. Se încălzeşte jeleul şi se ung plăcintele, folosind o pensulă; se lasă să se răcească.
Placinta cu rubarba si branza de vaci
Pofta buna!