Placinta cu sfecla de zahar
PrinteazaPlacinta cu sfecla de zahar din: apa, oua, ulei, otet, sare, zahar vanilat, faina, sfecla de zahar, lapte, zahar.
Pentru cocă:
- 2 căni apă călduţă
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- 1 praf de sare
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- făină cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 2 bucăţi sfeclă de zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahăr (opţional)
Mod de preparare:
Pregăteşti coca aşa:
Amesteci ingredientele şi frămânţi până formezi aluatul. Impărţi coca în 3 bucăţi egale. Fiecare bucată o împărţi în alte 3 părţi. Toate le întinzi pe planşetă cu plăcintarul. Fiecare foaie o ungi cu ulei şi le pui una peste alta.
Laşi jumătate de oră să se odihnească, apoi întinzi coca cu plăcintarul, în trei foi. Aşezi cele trei foi una peste alta, apoi întinzi o foaie foarte subţire. Această foaie o întinzi pe o coală albă sau pe faţa de masă, ca să o poţi rula.
Pregăteşti umplutura aşa:
Sfecla o cureţi de coajă, o tai bucăţi mai mici, pe care le pui la fiert într-o cratiţă cu lapte.
Laşi să fiarbă jumătate de oră să se înmoaie puţin. Scoţi sfefcla din lapte şi o laşi la răcit. Când s-a răcit, dai sfecla pe răzătoarea mare şi o căleşti în puţin ulei, ca să se înmoaie puţin. Pui uniform sfecla pe foaia de plăcintă, apoi rulezi foaia şi pui rulada într-o tavă.
Dai tava la cuptor şi o laşi până se aureşte deasupra. înainte de introducerea în cuptor, dai cu puţin ulei peste rulou. Faci un sirop din zahăr ars cu apă şi ungi ruloul. Se va forma o crustă de zahăr ars.
Când rulada este gata, o scoţi din cuptor şi tai bucăţi de plăcintă, pe care le presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!