Plăcintă cu smantana
PrinteazaPlăcintă cu smantana
- 1 kg smântână
- 200 g zahăr
- 100 g faină
- 1 plic zahăr vanilat
- stafide
- sare
- 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să iasă o foaie mică cât fundul tăvii.
Se unge tava cu unt şi se potriveşte foaia pe fund din aluatul rămas se înşiră şi împletesc frânghioare subţiri, se ung cu ou şi se tapetează pereţii laterali ai tăvii se lasă să crească întâi se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi zahăr vanilat, apoi se adaugă şi faina, smântână şi sarea .
Se toarnă crema asta în tavă, cât tine aluatul .Se unge cu ou şi se presară cu stafide.
Se coace la foc molcom, în cuptor cald, până se rumeneşte (spre 1 oră) .
Pofta buna!