Plăcintă cu smantana

Printeaza

Plăcintă cu smantana

Ingrediente:Plăcintă cu smantana

  • 1 kg smântână
  • 200 g zahăr
  • 100 g faină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • stafide
  • sare
  • 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să iasă o foaie mică cât fundul tăvii.

Se unge tava cu unt şi se potriveşte foaia pe fund din aluatul rămas se înşiră şi împletesc frânghioare subţiri, se ung cu ou şi se tapetează pereţii laterali ai tăvii se lasă să crească întâi se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi zahăr vanilat, apoi se adaugă şi faina, smântână şi sarea .

Se toarnă crema asta în tavă, cât tine aluatul .Se unge cu ou şi se presară cu stafide.

Se coace la foc molcom, în cuptor cald, până se rumeneşte (spre 1 oră) .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.