Placinta cu somon si piper rosu
PrinteazaPlacinta cu somon si piper rosu din: somon, castravete, marar, ceapa, smantana, foi de gelatina, piper, sare, zeama de lamaie, boabe de piper rosu.
- 250 g somon
- 1 castravete verde mare
- mărar
- 1 ceapă roşie medie
- 250 g smântână
- 3 foi gelatină
- piper
- sare
- zeama de la jumătate de lămâie
- 10 boabe de piper roşu
Mod de preparare:
După ce se curăţă de oase, peştele şi castravetele verde se taie în cubuleţe, iar mărarul şi ceapa se toacă mărunt.
Jumătate din cantitatea de somon se întinde pe fundul formei, în timp ce restul de peşte se amestecă uşor cu mărarul, ceapa, castravetele, smântână şi sucul de lămâie.
Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se adaugă la amestecul de mai sus. Se condimentează, de asemenea, cu sare şi piper.
Se pune totul într-o tavă specială, unsă cu ulei şi tapetată cu folie transparentă şi se bagă pentru 15 minute la cuptorul bine încins. Se lasă la rece peste noapte.
Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte ca aperitiv, asezonat cu boabe de piper roşu.
Placinta cu somon si piper rosu
Pofta buna!