Placinta cu somon
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua, orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde, chimen, anason, sare.
- 300 g file de somon (crud sau afumat)
- 2 foi de aluat foitaj (500 g)
- 3 ouă + 1 ou pentru uns
- 1 cană cu orez
- 1 ceapă
- 1 lingurita chimen
- anason
- 1 linguriţă de coriandru
- 1 baton de scorţişoară
- zeamă de lămâie
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Fierbe trei ouă tari, sotează somonul dacă e crud, toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit într-o lingură cu unt cu un praf de sare, chimen şi coriandru.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă orezul, anasonul şi scorţişoara. Amestecă şi lasă pe foc până ce orezul devine translucid. Pune două căni cu apă caldă.
Când orezul e aproape fiert, acoperă şi lasă zece minute, ia capacul şi lasă la răcorit, apoi adaugă mărarul şi zeama de lămâie,din când în când.
Intinde o foaie de aluat în tava unsă şi pune în mijloc orezul, apoi peştele şi ouăle feliate. Acoperă cu a doua foaie de aluat, strânge pe margini şi crestează deasupra cu cuţitul.
Unge cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute, până se aureşte deasupra.
Placinta cu somon
Pofta buna!
Incoming search terms:
- curcuto placinta greceasca