Placinta cu somon

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua, orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde, chimen, anason, sare.

Ingrediente:Placinta cu somon

  • 300 g file de somon (crud sau afumat)
  • 2 foi de aluat foitaj (500 g)
  • 3 ouă + 1 ou pentru uns
  • 1 cană cu orez
  • 1 ceapă
  • 1 lingurita chimen
  • anason
  • 1 linguriţă de coriandru
  • 1 baton de scorţişoară
  • zeamă de lămâie
  • mărar verde
  • sare

Mod de preparare:

Fierbe trei ouă tari, sotează somonul dacă e crud, toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit într-o lingură cu unt cu un praf de sare, chimen şi coriandru.

Când ceapa s-a înmuiat, adaugă ore­zul, anasonul şi scorţişoara. Ames­tecă şi lasă pe foc până ce orezul devine translucid. Pune două căni cu apă caldă.

Când orezul e aproape fiert, aco­peră şi lasă zece minute, ia capacul şi lasă la răcorit, apoi adaugă mărarul şi zeama de lămâie,din când în când.

Intinde o foaie de aluat în tava unsă şi pune în mijloc orezul, apoi peştele şi ouăle feliate. Acoperă cu a doua foaie de aluat, strânge pe margini şi crestează deasupra cu cuţitul.

Unge cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute, până se aureşte deasupra.

Placinta cu somon

Placinta cu somon

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • curcuto placinta greceasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.