Placinta cu spanac si branza telemea

Printeaza

O reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte, drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi, cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Placinta cu spanac si branza telemea

  • 200 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 praf sare

pentru umplutura:

  • spanac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza telemea de oi
  • 100 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita gris
  • busuioc si cimbru uscate
  • sare
  • piper

pentru crusta:

  • 1 ou
  • 1 lingura cascaval ras

 

Mod de preparare:

Asezi făina într-un cas­tron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sa­re. Adaugi uleiul, laptele şi amesteci bine. Frămânţi pâ­nă se formează un aluat omo­gen, elastic, pe care îl laşi aco­perit, la loc cald, să dospeas­că, circa 40 de minute.

Intre timp, speli spana­cul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată mărunt şi o lin­gură de unt. Iei vasul deoparte de pe foc şi după ce se răcoreşte spanacul îl amesteci cu telemeaua mărunţită şi caşcavalul ras, do­uă ouă, smântână si o lin­guriţă de griş. Condimentezi, după gust, cu sare, pi­per şi ierburi aromate.

Intinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pe­reţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini, îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa să nu se umfle la copt şi torni umplutura.

Aluatul care atârnă îl aduci peste umplutură. Torni pes­te umplutură un ou bătut cu caşcaval ras pentru crustă. Introduci plăcinta în cupto­rul bine încins pentru circa 50 de minute. O serveşti caldă sau rece.

Placinta cu spanac si branza telemea

Placinta cu spanac si branza telemea

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • placinta cu spanac si branza telemea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.