Placinta cu spanac si branza telemea
PrinteazaO reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte, drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi, cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper.
- 200 g faina
- 1 lingura ulei
- 150 ml lapte
- 10 g drojdie uscata
- 1 praf sare
pentru umplutura:
- spanac
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingura unt
- 150 g branza telemea de oi
- 100 ml smantana
- 50 g cascaval ras
- 2 oua
- 1 lingurita gris
- busuioc si cimbru uscate
- sare
- piper
pentru crusta:
- 1 ou
- 1 lingura cascaval ras
Mod de preparare:
Asezi făina într-un castron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sare. Adaugi uleiul, laptele şi amesteci bine. Frămânţi până se formează un aluat omogen, elastic, pe care îl laşi acoperit, la loc cald, să dospească, circa 40 de minute.
Intre timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată mărunt şi o lingură de unt. Iei vasul deoparte de pe foc şi după ce se răcoreşte spanacul îl amesteci cu telemeaua mărunţită şi caşcavalul ras, două ouă, smântână si o linguriţă de griş. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi ierburi aromate.
Intinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini, îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa să nu se umfle la copt şi torni umplutura.
Aluatul care atârnă îl aduci peste umplutură. Torni peste umplutură un ou bătut cu caşcaval ras pentru crustă. Introduci plăcinta în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. O serveşti caldă sau rece.
Placinta cu spanac si branza telemea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu spanac si branza telemea