Placinta cu spanac si feta (varianta)
PrinteazaPlacinta cu spanac si feta din: unt, spanac, ceapa, usturoi, piper, feta, ulei, foi de placinta.
- 80 g unt, topit
- 400 g spanac
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- piper negru proaspăt măcinat
- 300 g brânză feta, fărâmiţată
- 50 ml ulei
- 1/4 pachet de foi de plăcintă, decongelate
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200C. Unge cu unt topit o tavă pentru cuptor. Spală spanacul şi scurge-l bine.
Taie-l foarte fin şi lasă-l deoparte. Incălzeşte puţin unt topit într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul câteva minute, până devin translucide. Presară puţin piper. Amestecă această compoziţie cu spanacul şi brânza, într-un bol mare.
Nu adăuga sare deoarece feta este suficient de sărată. Amestecă untul rămas cu uleiul. Desfă foile de plăcintă pe o suprafaţă de lucru curată. Lasă 3 foi deoparte. Taie restul foilorîn două pe lungime şi unge-le cu unt şi ulei. Pune 2 foi unse una peste alta şi aşază deasupra 1 lingură plină cu amestecul de spanac.
Rulează-le şi pune-le în tavă. Repetă până termini foile şi umplutura. Unge rulourile cu untşi’ aşază deasupra foile păstrate deoparte. Unge-le cu unt.
Coace plăcinta 30 de minute.
Pofta buna!