Plăcintă cu spanac si miere

Printeaza

Plăcintă cu spanac

Ingrediente:Plăcintă cu spanac si miere

  • 1 kg spanac
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • sare
  • 2 linguri ulei

Pentru foi:

  • 1 pachet margarină vegetală
  • drojdie cât o nucă
  • făină
  • 1 linguriţă miere
  • 150 g apă călduţă

 

Mod de preparare:

Pentru foi: se pune margarina într-un castron mai mare, drojdia se amestecă cu o linguriţă de miere, peste care se pun aproximativ 150 g apă călduţă. Se frământă bine cu margarina şi făină cât cuprinde, pentru a obţine un aluat. După aceea, se lasă la crescut circa 40 de minute. între timp, se pregăteşte umplutura.

Apoi se pregăteşte spanacul, spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute

După ce s-a scurs bine şi s-a răcorit, se taie mărunt şi se amestecă cu brânza, cu ouăle bătute bine şi cu uleiul. Aluatul obţinut se împarte în trei părţi egale. Se ia pe rând câte una din cele trei părţi de aluat şi se întinde o foaie dreptunghiulară, cât se poate de subţire.

Foaia se aşază în tava de la cuptor, în care am pus o hârtie pentru copt, se aşază jumătate din compoziţie şi se uniformizează cu furculiţa. La fel se procedează şi cu cea de-a doua foaie, peste care se aşază restul de compoziţie, iar deasupra se pune ultima foaie. Se dă la cuptorul încins dinainte, la foc mijlociu. Plăcinta este gata în 40-50 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place cum a iesit placinta de spanac cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.