Placinta cu spanac si parmezan
PrinteazaPlacinta cu spanac si parmezan din: aluat, spanac, cascaval, oua, unt, pesmet, sare.
- 500 g aluat de foietaj
- un kg spanac
- 150 g cascaval
- 2-3 ouă
- un ou pentru uns
- 50 g unt
- 1-2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Spanacul se alege, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se scurgă. Se pasează cu blenderul si se condimentează cu sare.
Se adaugă untul şi ouăle bătute. Dacă este moale compozitia, se adaugă pesmet.
Aluatul se întinde şi se împarte în două foi. Prima se aranjează în tavă, se toarnă compozitia de spanac şi caşcavalul tăiat cubulete. Se acoperă cu a doua foaie. Aluatul se inteapă cu o scobitoare şi se unge cu ou.
Se dă la cuptor.
Pofta buna!