Placinta cu spanac si verdeata
PrinteazaPlacinta cu spanac si verdeata din: foi de placinta, spanac, ceapa, ulei, orez, verdeata, sare, piper.
- foi de plăcintă
- 1 kg spanac
- 1 ceapă
- 1 pahar de ulei
- 3 linguri orez
- verdeaţă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spanacul se spală în câteva ape, se taie mărunt, se freacă cu sare, se lasă 30 de minute, după care se stoarce. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă spanacul şi orezul.
Se fierbe 10 minute, se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper. In tava unsă cu margarină se întinde o foaie groasă de aluat, se întinde umplutura de spanac şi deasupra se pune încă o foaie de aluat.
Cu un cuţit bine ascuţit se taie în pătrate şi se stropeşte cu puţină apă. Se lasă la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!