Placinta cu sparanghel
PrinteazaPlacinta cu sparanghel din: oua, iaurt, unt, faina, sare, ceapa, sparanghel, ou, carne tocata de pui, cascaval, ulei, pesmet, sare, piper.
foaie:
- 1 ou
- 100 g iaurt
- 100 g unt
- 300 g faina
- sare
umplutura:
- 2 cepe
- 6 fire sparanghel
- 1 ou
- 300 g carne tocata de pui
- 200 g cascaval
- ulei
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Foaia: Frecăm untul moale cu un praf de sare, adăugăm iaurtul şi oul. După ce se omogenizează, presărăm făina şi frământăm uşor. Păstrăm la rece cât preparăm umplutura.
Umplutura: Tocăm ceapa mărunt. încingem 3 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjim ceapa timp de 1 minut. Adăugăm carnea tocată, presărăm sare şi piper şi prăjim 15 minute, amestecând frecvent. Lăsăm să se răcească şi amestecăm umplutura cu 150 g caşcaval ras şi o lingură de pesmet.
Ungem cu ufit o tavă întinsă şi o presărăm cu pesmet. Scoatem aluatul de la rece, întindem o foaie şi o punem în tavă. Turnăm jumătate din umplutură, aşezăm firele de sparanghel şi acoperim cu restul de umplutură.
Batem oul bine şi îl turnăm deasupra, nivelăm şi presărăm 50 g caşcaval ras şi puţin pesmet. Coacem 45 de minute la foc moderat.
Placinta cu sparanghel
Pofta buna!