Placinta cu stafide si iaurt
PrinteazaPlacinta cu stafide si iaurt din: iaurt, oua, zahar, stafide, coaja de portocala si lamaie, foi de placinta, sare, ulei, zahar pudra.
- 400 g iaurt simplu
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 300 g stafide
- coaja rasă de la o lămâie galbenă şi de la o portocală
- un pachet foi de plăcintă
- un praf sare
- 2-3 linguri ulei pentru uns tava şi foile de plăcintă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr un bol mare, se amestecă bine gălbenuşurile, zahărul si iaurtul, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, coaja de lămâie şi de portocală, apoi se adaugă sarea.
Se unge tava de aragaz cu ulei şi se pun patru foi de plăcintă unse cu ulei. Se toarnă o parte din compoziţie si se presară stafidele. Repetaţi operaţiunea până se termină compoziţia. Se pun deasupra încă patru foi de plăcintă unse şi ele cu ulei.
Se introduce tava la cuptor si se coace la 180° C, timp de 40 de minute. Se scoate din cuptor şi se acoperă cu un şervet de hârtie, peste care se pune si un prosop de pânză. Se presară zahăr pudră şi se taie plăcinta în bucăţi pătrate.
Se serveşte desertul rece sau cald, după preferinţă.
Placinta cu stafide si iaurt
Pofta buna!