Placinta cu sunca si cascaval
PrinteazaPlacinta cu sunca si cascaval din: faina, unt, sunca, oua, frisca, cascaval, sare, piper.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 200 g şuncă
- 3 ouă
- 250 ml frişcă lichidă
- 125 g caşcaval
- 1/2 linguriţă sare
- piper
- 5 linguri apă
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, unt, sare şi apă. Impătureşte-l în folie de staniol şi lasă-l 2 ore la odihnit în frigider. Intinde aluatul de circa 4 mm grosime.
Unge o tavă termorezistentă cu unt şi tapeteză cu făină, apoi întinde aluatul, inclusiv peste marginile tăvii.
Inţeapă aluatul cu o furculiţă ici şi colo. Pune feliile de şuncă peste aluat. Bate ouăle cu frişca şi piperul, rade caşcavalul şi adugă-l în compoziţie, apoi toarn-o peste şuncă. Acoperă complet cu aluatul de pe margini.
Dă la cuptor cam 30-35 de minute.
O poţi servi caldă sau rece.
Pofta buna!