Placinta cu sunca si cascaval

Printeaza

Placinta cu sunca si cascaval din: faina, unt, sunca, oua, frisca, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu sunca si cascaval

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 200 g şuncă
  • 3 ouă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 125 g caşcaval
  • 1/2 linguriţă sare
  • piper
  • 5 linguri apă

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din făină, unt, sare şi apă. Impătureşte-l în folie de staniol şi lasă-l 2 ore la odihnit în frigider. Intinde aluatul de circa 4 mm grosime.

Unge o tavă termorezistentă cu unt şi tapeteză cu făină, apoi întinde aluatul, inclusiv peste marginile tăvii.

Inţeapă aluatul cu o furculiţă ici şi colo. Pune feliile de şuncă peste aluat. Bate ouăle cu frişca şi piperul, rade caşcavalul şi adugă-l în compoziţie, apoi toarn-o peste şuncă. Acoperă complet cu aluatul de pe margini.

Dă la cuptor cam 30-35 de minute.

O poţi servi caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.