Placinta cu sunca si rosii
PrinteazaPlacinta cu sunca si rosii din: faina, unt, sunca, rosii, crema de branza, cimbru, masline, sare.
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 175 g unt
- o linguriţă sare
- 250 ml apă
Pentru umplutură:
- 4 felii şuncă
- 2 roşii
- 250 g cremă de brânză
- cimbru
- 2 linguri măsline feliate
- un gălbenuş
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Se pune făina într-un vas sau direct pe masă. Se face un gol, se pun untul tăiat cubuleţe, apa şi sarea. Se amestecă bine, se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră.
Se scoate aluatul, se lucrează puţin şi se împarte în patru. Se modelează patru plăcinte care se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se repartizează brânza, se pun deasupra ei şunca şi felii de roşie, se presară cimbrul şi măslinele şi se unge aluatul cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se coc 30 de minute.
Pofta buna!