Placinta cu sunca si rosii

Printeaza

Placinta cu sunca si rosii din: faina, unt, sunca, rosii, crema de branza, cimbru, masline, sare.

Ingrediente:Placinta cu sunca si rosii

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 175 g unt
  • o linguriţă sare
  • 250 ml apă

Pentru umplutură:

  • 4 felii şuncă
  • 2 roşii
  •  250 g cremă de brânză
  • cimbru
  • 2 linguri măsline feliate
  • un gălbenuş
  • 3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un vas sau direct pe masă. Se face un gol, se pun untul tăiat cubuleţe, apa şi sarea. Se amestecă bine, se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră.

Se scoate aluatul, se lucrează puţin şi se împarte în patru. Se modelează patru plăcinte care se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.

Se repartizează brânza, se pun deasupra ei şunca şi felii de roşie, se presară cimbrul şi măslinele şi se unge aluatul cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se coc 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.