Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
PrinteazaPlăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
- 300 g făină
- 100 g unt
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri smântână
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1/2 kg brânză dulce
- 2-3 linguri smântână
- 100 g stafide
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de:
- 2 ouă
- 300 g făină
Mod de preparare:
Mai întâi faci tăieţeii. Din făină, ouă şi 1/2 ceaşcă de apă caldă frămânţi un aluat elastic, pe care-l întinzi în foaie subţire.
O laşi să se usuce 10 minute, apoi o tai fâşii late de aproximativ 1/2 cm, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare.
Când sunt gata, îi răstorni într-o strecurătoare, îi treci sub jet de apă rece şi-i laşi să se scurgă. Pregăteşti apoi umplutura. Inmoi stafidele în apă călduţă şi baţi albuşurile spumă.
Fărâmiţezi brânza cu furculiţa şi o amesteci cu gălbenuşurile, smântână, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, stafidele scurse bine, albuşurile spumă şi tăieţeii fierţi.
Frămânţi aluatul din făină, unt, zahăr şi smântână, îl împărţi în 2 şi întinzi 2 foi.
Aşezi prima foaie într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi toată umplutura, pui a doua foaie, o ungi cu gălbenuşul şi dai plăcinta la cuptor, pentru 30 de minute. O pudrezi caldă cu zahăr şi o tai bucăţi.
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu taitei