Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

Printeaza

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

Ingrediente:Placinta cu taitei de casa si branza dulce

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri smântână
  • 1 gălbenuş

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1/2 kg brânză dulce
  • 2-3 linguri smântână
  • 100 g stafide
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de:

  • 2 ouă
  • 300 g făină

 

Mod de preparare:

Mai întâi faci tăieţeii. Din făină, ouă şi 1/2 ceaşcă de apă caldă frămânţi un aluat elastic, pe care-l întinzi în foaie subţire.

O laşi să se usuce 10 minute, apoi o tai fâşii late de aproximativ 1/2 cm, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare.

Când sunt gata, îi răstorni într-o strecurătoare, îi treci sub jet de apă rece şi-i laşi să se scurgă. Pregăteşti apoi umplutura. Inmoi stafidele în apă călduţă şi baţi albuşurile spumă.

Fărâmiţezi brânza cu furculiţa şi o amesteci cu gălbenuşurile, smântână, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, stafidele scurse bine, albuşurile spumă şi tăieţeii fierţi.

Frămânţi aluatul din făină, unt, zahăr şi smântână, îl împărţi în 2 şi întinzi 2 foi.

Aşezi prima foaie într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi toată umplutura, pui a doua foaie, o ungi cu gălbenuşul şi dai plăcinta la cuptor, pentru 30 de minute. O pudrezi caldă cu zahăr şi o tai bucăţi.

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

Placinta cu taitei de casa si branza dulce

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinta cu taitei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.