Placinta cu telemea de capra
PrinteazaPlacinta cu telemea de capra din: faina, ulei, sare, telemea, oua, ceapa.
Aluat:
- 500 g făină albă
- 5 linguri ulei
- 1 linguriţă sare
- 1-2 pahare apă călduţă
Umplutură:
- 500 g telemea
- 3 fire ceapă verde
- 5 ouă
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din făină, sare, 5 linguri ulei, adăugând progresiv apă caldă. Se lasă să se odihnească.
Se frământă din nou până devine uniform. Se împarte în două şi se întind foi groase de 5-6 mm; se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se mai lasă 10 minute.
Pe un prosop curat se pune una din cele 2 foi şi se întinde uşor cu mâna, se trage uşor de capete dându-i
o formă ovală.
Se dă brânza pe răzătoarea fină; se adaugă sare, ouăle bătute şi ceapa tocată mărunt. Se pune 1/2 de compoziţie pe prima foaie, se rulează foaia în prosop până la jumătate; apoi se rulează din capătul opus.
Se rumeneste la cuptor.
Pofta buna!