Placinta cu telemea si spanac
PrinteazaPlacinta cu telemea si spanac din: spanac, unt, ceapa, telemea.
- un pachet foi de plăcintă
- un kg spanac
- un pachet unt
- o ceapă
- 200 g telemea sau feta
Mod de preparare:
Spanacul se alege, se spală, se lasă la scurs. Ceapa tăiată mărunt se pune ia călit în 100 g unt. Se adaugă spanacul tocat şi se lasă 5 minute pe foc. Restul untului se topeşte.
Se pune brânza fărâmiţată în spanacul călit, iar foile de plăcintă se împart câte trei. Se ung cu unt, se umplu cu spanac şi se rulează. Se repetă operaţiunea până se termină foile şi umplutura.
Se aşază circular toate sulurile într-o tavă de copt unsă cu unt, se ung pe deasupra cu restul de unt şi se lasă la cuptor pentru 25 de mpjte maximum.
Pofta buna!