Placinta cu tofu
PrinteazaPlacinta cu tofu din: faina, apa, sare, oregano, ulei, susan, faina, drojdie, usturoi, tofu, ceapa, legume, sos de soia, piper, boia.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 ml apă
- câte 1 linguriţă sare, oregano uscat şi ulei de măsline
- 2 linguri susan
Pentru umplutură:
- 320 g făină integrală
- 40 g fulgi de drojdie uscată
- 1 căţel de usturoi
- 500 g tofu
- 2 cepe mici
- 250 g mix de legume congelate
- 70 ml ulei de măsline
- 1 lingură sos de soia
- sare
- boia
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Incălzeşti într-o tigaie, la foc mediu, 50 ml ulei şi presari 40 g făină şi 25 g fulgi de drojdie inactivă; amesteci energic şi torni treptat 500 ml apă călduţă, apoi sosul de soia.
Omogenizezi fără să te opreşti, după fiecare porţie de lichid adăugată, până când obţii un sos gros, pe care îl sărezi puţin şi îl condimentezi după gust.
Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. îl amesteci împreună cu 30 g făină şi fulgii de drojdie rămaşi. Tai tofu cubuleţe pe care le treci prin acest amestec.
Prăjeşti cubuleţele de tofu pe ambele părţi, astfel încât să se rumenească puţin. Le scoţi pe o farfurie şi, în uleiul rămas, căleşti legumele congelate şi ceapa curăţată, tăiată solzişori, amestecând până se înmoaie.
Iei vasul de pe foc şi pui sosul alb, apoi amesteci şi laşi să se răcească.
Cerni într-un vas făina pentru aluat. Torni treptat apa în care ai dizolvat sarea, pui uleiul şi condimentul şi frămânţi aluatul până nu se mai lipeşte de mâini.
Impărţi aluatul în 2 bucăţi egale şi întinzi foi cu dimensiunea tăvii (20×30 cm). Pe una dintre foi presari susan şi îl presezi cu sucitorul.
In tava tapetată cu hârtie de copt, pui foaia fără susan, întinzi umplutura cu legume, presari uniform cubuleţele de tofu şi acoperi cu foaia rămasă, pe care o înţepi din loc în loc. Ungi cu ulei şi coci plăcinta 35-40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
O porţionezi după ce s-a răcit.
Placinta cu tofu
Pofta buna!