Plăcintă cu ton
PrinteazaPlăcintă cu ton din: faina, apa, ulei de masline, sare, ton in ulei, rosii, ceapa, masline verzi, ou, sare, piper, galbenus.
pentru aluat:
- 375 g faina
- 120 ml apa
- ulei de masline
- sare
pentru garnitura:
- 75 g ton in ulei
- 3 rosii
- o ceapa
- o lingura ulei
- 10-12 masline verzi fara samburi
- un ou fiert tare
- sare
- piper
pentru copt:
- un galbenus
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, se face un gol la mijloc şi se pun apa şi una- două linguri de ulei. Se ames¬tecă si se frământă pentru a obţine un aluat consistent, care se lasă la temperatura camerei.
Pentru umplutură, roşiile tăiate un pic se cufundă în apă clocotită, se scoate pieliţa, se îndepărtează seminţele si apoi pulpa se taie cuburi cât mai mici. Apoi, împreună cu ceapa, se pun rosiile la calit in ulei. Se adaugă tonul scurs, măslinele si oul tăiat cuburi mici. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă pe foc timp de 5 minute.
Aluatul se împarte în două. Se întind două foi, dintre care una se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie unsă cu ulei. Se repartizează umplutura si se acoperă cu a doua foaie, căreia i se întorc marginile spre interior. Se unge cu gălbenuş, i se face o gaură în mijloc si se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Plăcintă cu ton
Pofta buna!