Placinta cu urda si marar
Printeaza
O reteta delicioasa de placinta cu urda, marar, faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt, lamaie, oua, gris si zahar vanilat.
Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 200 g margarină
- 100 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură smântână
- 1 praf de copt
- 1 lămâie
Ingrediente umplutură:
- 1/2 kg urdă
- 5-6 linguri zahăr
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- 2 linguri griş
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Frămânţi făina cu margarina, zahărul, gălbenuşurile, smântână, praful de copt, coaja rasă de lămâie şi zeama de la o jumătate de lămâie. împărţi aluatul în două şi întinzi fiecare parte într-o foaie.
Aşezi o foaie într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Amesteci urda cu zahărul, vanilia, ouăle, grisul şi mărarul tocat, întinzi compoziţia în tavă, acoperi cu cealaltă foaie şi dai plăcinta la cuptor pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit, o tai şi o presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!