Placinta cu urzici si ciuperci

Printeaza

Placinta cu urzici si ciuperci din: margarina, faina, sare, apa calda, otet, ciuperci, urzici, cepe, sare, ulei, piper, usturoi si marar.

Placinta_cu_urzici_si_ciuperci

 

Ingrediente:

  • 200 g margarină
  • 400 g făină
  • sare
  • 1 pahar apă caldă
  • 2 linguri oţet
  • 300 g ciuperci
  • 500 g urzici
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 pahar ulei
  • piper măcinat
  • 3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri mărar tocat

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, peste care pui margarina, frământând până ce se încorporează. Adaugi apă caldă, oţet şi sare şi frămânţi din nou, până când aluatul devine omogen şi se desprinde de mână. Laşi aluatul o oră la rece.

Cureţi urzicile, le speli şi le fierbi 1/4 oră în apă cu sare. Scurgi apoi urzicile şi le toci mărunt, când s-au răcit.

Ciupercile curăţate şi spălate le tai felii subţiri şi le căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt şi cu usturoiul zdrobit. Când amestecul nu mai are zeamă, pui urzicile peste ciuperci, omogenizezi, sărezi şi piperezi, apoi amesteci cu mărarul tocat.

Intinzi 3-4 foi subţiri din aluat, le umpli cu ciuperci şi urzici, rulezi şi le coci în, tavă, numai 1/2 oră.

 

 

Placinta cu urzici si ciuperci

Placinta_cu_urzici_si_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.