Placinta cu urzici si ciupercute

Printeaza

Placinta cu urzici si ciupercute din: margarina, faina, sare, apa, otet, ciuperci, urzici, ceapa, ulei, piper, usturoi, marar.

Ingrediente:Placinta cu urzici si ciupercute

  • 200 g margarina
  • 400 g făină
  • sare
  • 1 pahar apă caldă
  • 2 linguri oţet
  • 300 g ciuperci
  • 500 g urzici
  • 2 cepe
  • 1 pahar ulei
  • piper măcinat
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cernută şi margarina moale, aflată la temperatura camerei. Adaugi apa caldă, oţetul şi sare după gust. Frămânţi din nou, până când aluatul devine omogen şi se desprinde de mână. Il înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece pentru 1 oră.

Cureţi urzicile şi le speli în mai multe ape. Le fierbi timp de jumătate de oră, în apă cu sare, apoi le scurgi şi le toci mărunt, după s-au răcit.

Cureţi şi speli ciupercile, le tai în felii subţiri şi le căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. Când amestecul a scăzut, adaugi urzicile, mărarul fin tocat, sare şi piper după gust.

Intinzi 3-4 foi subţiri de aluat, pe care le umpli cu ameste­cul de urzici şi ciuperci. Rulezi, formezi suluri şi le pui într-o tavă neunsă. Coci plăcinta pentru 1/2 oră în cuptor, la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.