Placinta cu varza acra si carne

Printeaza

Placinta cu varza acra si carne din: aluat, carne de porc, varza, ceapa, sare, piper, ulei, galbenus, chimen.

Ingrediente:Placinta_cu_varza_acra_si_carne

  • 500 g aluat franţuzesc
  • 400 g carne de porc tocată
  • o varză mică murată
  • o ceapă roşie
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • un gălbenuş pentru uns
  • 1-2 linguri chimen

 

Mod de preparare:

Aluatul franţuzesc se scoate din congelator şi se lasă aproximativ 2-3 ore să se dezgheţe.

Intre timp, se spală şi se toacă ceapa. Se căleşte la foc mic. Se stropeşte cu apă călduţă şi se lasă la foc, până devine transparentă.

Se scoate varza, se lasă în apă rece la desărat, apoi se scurge bine şi se toacă mărunt. In ceapa călită, se adaugă varza acră, carnea tocată şi 50 ml apă călduţă. Se amestecă şi, dacă mai este nevoie, se adaugă apă călduţă, ca să nu se lipească.

După ce a fiert bine carnea, se pun condimentele, sare, piper şi cimbru. Carnea călită se lasă să se răcorească la temperatura camerei.

Se tapetează o formă cu hârtie de copt şi se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Aluatul se întinde cu sucitorul şi se împarte în două foi. Se întinde compoziţia şi se rulează strâns ca să nu se desfacă.

Se unge cu gălbenuş pe deasupra şi se presară chimen pe toată suprafaţa. Se bagă tava în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, se scoate si se lasă la răcit.

Placinta cu varza acra si carne

Placinta_cu_varza_acra_si_carne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.