Placinta cu varza acra
PrinteazaPlacinta cu varza acra
- 1 kg faina
- 40 g drojdie
- 1/2 lingurita de sare
- 1 varf cutit piper macinat
- 500 g varza acra calita si racita
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in apa calduta in care se adauga zaharul. Cand incepe sa faca basicute se adauga faina, care a fost tinuta la cald, si se framanta un aluat potrivit, punand din cand in cand ulei si apa calduta.
Se lasa la dospit 30 de minute, la caldura. Se imparte in 15 bucati. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie cat mai subtire. In mijloc se pune varza calita si racita, apoi placinta se impacheteaza astfel incat sa arate ca un plic, cu colturile adunate in mijloc.
Placinta obtinuta se indreapta cu sucitorul si se prajeste in tigaie, in ulei incins. Se intoarce si pe partea cealalta. Pentru a nu se umfla se inteapa in mijloc cu cutitul.
Pofta buna!
Nu prea am facut placinta cu varza acra. Merita incercat.