Plăcintă cu varză murată si carne tocata
PrinteazaO reteta de placinta cu varza murata, carne tocata, ceapa, galbenus, ulei, sare, lapte, drojdie si faina.
- 1 varza murata
- 400 g carne tocata
- 2 ceapa
- 1 galbenus
- ulei
- sare
pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 1 galbenus
- 25 ml ulei
- sare
- 1 lingura cu drojdie
- 500 g faina
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în lapte. Pune gălbenuşul, uleiul şi sare. Presară făina şi frământă. Acoperă aluatul şi lasă-l să crească. Căleşte ceapa. Adaugă carnea şi lasă să se înăbuşe.
Căleşte varza tăiată fideluţă. Adaugă apoi carnea înăbuşită şi sare. Din aluat, întinde foi subţiri. Pune prima foaie într-o tavă unsă cu ulei, întinde din amestecul de varză şi acoperă cu altă foaie.
Repetă operaţia până se termină umplutura şi foile. Ultima foaie unge-o pe deasupra cu gălbenuş. Coace la cuptor cam 30 de minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu varza murata