Plăcintă cu varză murată si carne tocata

Printeaza

O reteta de placinta cu varza murata, carne tocata, ceapa, galbenus, ulei, sare, lapte, drojdie si faina.

Ingrediente:Plăcintă cu varză murată si carne tocata

  • 1 varza murata
  • 400 g carne tocata
  • 2 ceapa
  • 1 galbenus
  • ulei
  • sare

pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 25 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura cu drojdie
  • 500 g faina

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în lap­te. Pune gălbenuşul, uleiul şi sare. Presară făina şi frământă. Acoperă aluatul şi lasă-l să crească. Căleşte ceapa. Adaugă carnea şi lasă să se înăbuşe.

Căleşte varza tăiată fideluţă. Adaugă apoi carnea înăbuşită şi sare. Din aluat, întinde foi subţiri. Pune prima foaie într-o tavă unsă cu ulei, întinde din amestecul de varză şi acoperă cu altă foaie.

Repetă operaţia până se termină umplutura şi foile. Ultima foaie unge-o pe deasupra cu gălbenuş. Coace la cuptor cam 30 de minute.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinta cu varza murata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.