Plăcintă cu varză si branza

Printeaza

Plăcintă cu varză

Ingrediente:Plăcintă cu varză si branza

  • 250 g margarină vegetală
  • 15 g drojdie
  • 150 g apă călduţă
  • sare
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză dulce
  • 1 kg varză
  • 2-3 ouă
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 linguriţă vegeta

 

Mod de preparare:

Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un praf de sare şi făină cât cuprinde. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită, care se ţine la crescut o oră. Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă 10-15 minute, după care se pune la călit cu ulei şi vegeta.

Se amestecă din când în când şi, când este gata, se opreşte focul şi se lasă la răcit, după care se adaugă restul ingredientelor. Aluatul se împarte în trei părţi egale, iar într-o tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt, se pune prima foaie peste care se adaugă jumătate din compoziţie.

Se continuă alternând: foaie, compoziţie şi iar foaie. Plăcinta se dă la cuptorul încins aproximativ 40-45 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.