Plăcintă cu varză si branza
PrinteazaPlăcintă cu varză
- 250 g margarină vegetală
- 15 g drojdie
- 150 g apă călduţă
- sare
- făină cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 500 g brânză dulce
- 1 kg varză
- 2-3 ouă
- 3-4 linguri ulei
- 1 linguriţă vegeta
Mod de preparare:
Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un praf de sare şi făină cât cuprinde. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită, care se ţine la crescut o oră. Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă 10-15 minute, după care se pune la călit cu ulei şi vegeta.
Se amestecă din când în când şi, când este gata, se opreşte focul şi se lasă la răcit, după care se adaugă restul ingredientelor. Aluatul se împarte în trei părţi egale, iar într-o tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt, se pune prima foaie peste care se adaugă jumătate din compoziţie.
Se continuă alternând: foaie, compoziţie şi iar foaie. Plăcinta se dă la cuptorul încins aproximativ 40-45 minute.
Poftă bună!