Placinta cu varza
PrinteazaPlacinta cu varza
Ingrediente:
- 150 ml ulei
- 1200 kg făină
- 30 g drojdie
- 150 ml apă
Ingrediente pentru umplutură:
- 1,5 kg varză
- 175 ml ulei
- piper
- 200 g ceapă
- brânză sărată
Mod de preparare:
Preparăm maiaua din drojdie, apă şi puţină făină. Se lasă să crească 30 de minute, apoi adăugăm restul de făină, uleiul şi se lasă să dospească 2 ore.
Intre timp, tăiem varza fideluţă, scurgem de zeamă (dacă e murată) şi călim în ulei. Separat, călim şi ceapa, tocată peştişori, o adăugăm la varză, punem şi piper şi amestecăm bine.
Intindem aluatul pe masă în foaie potrivită, tăiem în pătrate şi ridicăm cele 4 colţuri lipindu-le prin strângere.
Le punem în tavă şi le coacem la foc potrivit. Putem înlocui ceapa cu praz tăiat rondele. Mai putem adauga în umplutură şi brânză rasă.
Placinta cu varza
Pofta buna!