Placinta cu verdeturi si arpacas
PrinteazaPlacinta cu verdeturi si arpacas din: faina, otet, apa, ulei, sare, aluat, spanac, andive, stir, marar, patrunjel, ceapa, praz, arpacas, ulei, sare, piper.
- 500 g făină
- 1 lingură oţet
- 1 ceaşcă apă rece
- 2 linguri ulei
- 1 lingură de sare
- 500 g aluat pentru foi
- 1 kg spanac
- andive
- ştir
- 1 ceaşcă mărar şi pătrunjel tocate mărunt
- 10 fire de ceapă verde
- 2 fire de praz medii
- 1 ceaşcă arpacaş
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Intr-un lighean se pun făina, uleiul, sarea şi oţetul.
Se amestecă bine, se adaugă ape, se frământă până ce se obţine un aluat moale care se lasă să se odihnească cel puţin 1 oră. Se împarte aluatul în bulgări de mărimi egale şi se întind foi de dimensiunea dorită pe o suprafaţă presărată cu făină.
Verdeţurile se spală, se taie mărunt, se amestecă cu prazul şi ceapa şi se freacă cu sare. Se adaugă pătrunjelul, mărarul, piperul, sarea, uleiul şi arpacaşul, amestecându-se bine. Intr-o tavă unsă cu ulei întindem patru foi şi punem jumătate din verdeţuri.
Peste compoziţie aşezăm alte două foi, turnăm restul de umplutură şi deasupra întindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge cu ulei şi se taie în pătrate sau romburi. Se coace la foc mediu 60-70 de minute până ce se rumeneşte.
Pofta buna!