Placinta cu verdeturi si arpacas

Printeaza

Placinta cu verdeturi si arpacas din: faina, otet, apa, ulei, sare, aluat, spanac, andive, stir, marar, patrunjel, ceapa, praz, arpacas, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu verdeturi si arpacas

  • 500 g făină
  • 1 lingură oţet
  • 1 ceaşcă apă rece
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de sare
  • 500 g aluat pentru foi
  • 1 kg spanac
  • andive
  • ştir
  • 1 ceaşcă mărar şi pătrunjel tocate mărunt
  • 10 fire de ceapă verde
  • 2 fire de praz medii
  • 1 ceaşcă arpacaş
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:
Intr-un lighean se pun făina, uleiul, sarea şi oţetul.

Se amestecă bine, se adaugă ape, se frământă până ce se obţine un aluat moale care se lasă să se odihnească cel puţin 1 oră. Se împarte aluatul în bulgări de mărimi ega­le şi se întind foi de dimensiunea dorită pe o suprafaţă presărată cu făină.

Verdeţurile se spală, se taie mărunt, se amestecă cu prazul şi ceapa şi se freacă cu sare. Se adau­gă pătrunjelul, mărarul, piperul, sarea, uleiul şi arpacaşul, amestecându-se bine. Intr-o tavă unsă cu ulei întindem patru foi şi punem jumătate din verdeţuri.

Peste compo­ziţie aşezăm alte două foi, turnăm restul de umplutură şi deasupra întindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge cu ulei şi se taie în pătrate sau romburi. Se coace la foc mediu 60-70 de minute până ce se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.