Placinta cu verdeturi

Printeaza

Placinta cu verdeturi din: foi de placinta, oua, faina, lapte, branza, ceapa, patrunjel, coriandru, nucsoara, unt, sare, ulei, piper.

Ingrediente :Placinta cu verdeturi

  • 2 foi de placinta suprapuse
  • 4 oua fierte (tari)
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g branza rasa
  • 8 fire de ceapa verde
  • 8 fire de patrunjel
  • 1 varf de cutit de coriandru
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 25 g unt
  • 100 ml untdelemn
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faceti un sos bechamel (sos alb): puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu o spatula de lemn, lasati sa se rumeneasca 3 minute, apoi turnati laptele putin cate putin, amestecand cu o furculita.

Cand sosul e omogen, lasati-l sa se ingroase pe foc mic, amestecand. Adaugati sare, piper, nucsoara.  Lasati sosul sa se raceasca, adaugati branza rasa, ouale tari curatate de coaja si tocate marunt, verdeturile taiate fin cu o foarfeca, praful de coriandru.

Intindeti foaia de placinta, taiati-o in patru bucati si repartizati compozitia pe mijlocul fiecareia dintre ele, apoi indoiti-le in forma de triunghi si lipiti-le pe margini.

Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie si prajiti triunghiurile de aluat cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.

Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti-le fierbinti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.