Placinta cu verdeturi
PrinteazaPlacinta cu verdeturi din: foi de placinta, oua, faina, lapte, branza, ceapa, patrunjel, coriandru, nucsoara, unt, sare, ulei, piper.
- 2 foi de placinta suprapuse
- 4 oua fierte (tari)
- 25 g faina
- 300 ml lapte
- 100 g branza rasa
- 8 fire de ceapa verde
- 8 fire de patrunjel
- 1 varf de cutit de coriandru
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa
- 25 g unt
- 100 ml untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faceti un sos bechamel (sos alb): puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu o spatula de lemn, lasati sa se rumeneasca 3 minute, apoi turnati laptele putin cate putin, amestecand cu o furculita.
Cand sosul e omogen, lasati-l sa se ingroase pe foc mic, amestecand. Adaugati sare, piper, nucsoara. Lasati sosul sa se raceasca, adaugati branza rasa, ouale tari curatate de coaja si tocate marunt, verdeturile taiate fin cu o foarfeca, praful de coriandru.
Intindeti foaia de placinta, taiati-o in patru bucati si repartizati compozitia pe mijlocul fiecareia dintre ele, apoi indoiti-le in forma de triunghi si lipiti-le pe margini.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie si prajiti triunghiurile de aluat cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti-le fierbinti.
Pofta buna!