Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi

Printeaza

Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi

Pentru aluat ai nevoie de: Placinta cu vinete, rosii si aluat de cartofi

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ou
  • 100 g unt (sau margarină)
  • 100-150 g făină
  • sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 2-3 vinete
  • 4 roşii
  • 150 g caşcaval (sau telemea)
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână
  • busuioc
  • măghiran
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. In acest timp speli roşiile, cureţi şi le tai pe toate rondele. După ce au fiert cartofii, îi pasezi şi îi amesteci cu untul, oul, pui un praf de sare şi treptat fiâina.

Frămânţi aluatul până se omogenizează, apoi îl întinzi intr-o tavă unsă cu unt. Pui apoi un strat de vinete, altul de roşii, presari condimentele, razi caş­cavalul şi dai plăcinta la cuptor pentru 10 minu­te, la loc potrivit.

Intre timp baţi ouăle cu smântână, sare şi piper după gust. Scoţi plă­cinta, torni compoziţia cu smântână şi dai din nou la cuptor pentru încă 30 de minute.

Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi

Placinta cu vinete, rosii si aluat de cartofi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ce apetisant arata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.