Placinta de carne cu sunca
PrinteazaPlacinta de carne cu sunca din: carne de porc, sunca, slanina afumata, oua, mustar, sare, piper, pesmet, unt.
- 500 g carne de porc (pulpă sau came de pe burtă)
- 200 g şuncă fiartă
- 200 g slănină afumată
- 4 ouă
- 2 linguri cu muştar
- sare
- piper măcinat
- 2-3 linguri cu pesmet
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi în prosop şi tăiaţi-o bucăţi mari pe care le tocaţi apoi mărunt cu lama ascuţită a unui cuţit (sau se trece prin maşina de tocat).
Tocaţi şunca şi slănina mărunt, amestecaţi peste came, săraţi şi piperaţi după gust, şi adăugaţi ouăle şi muştar dulce sau clasic.
Frământaţi 2-3 min, amestecul, lăsaţi 1/4 oră la rece. Ungeţi cu unt o formă de sticlă incasabilă sau o tavă mai mică de friptură, presăraţi pesmet în strat gros, răsturnaţi amestecul de came. Neteziţi cu mâna umedă. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 3/4 oră.
Când prinde crustă, plăcinta este gata.
Serviţi tăiată felii groase lângă legume fierte şi salată de sezon, cu pâine neagră şi vin roşu.
Pofta buna!