Placinta de carne cu sunca

Printeaza

Placinta de carne cu sunca din: carne de porc, sunca, slanina afumata, oua, mustar, sare, piper, pesmet, unt.

Ingrediente:Placinta de carne cu sunca

  • 500 g carne de porc (pulpă sau came de pe burtă)
  • 200 g şuncă fiartă
  • 200 g slănină afumată
  • 4 ouă
  • 2 linguri cu muştar
  • sare
  • piper măcinat
  • 2-3 linguri cu pesmet
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi în prosop şi tăiaţi-o bucăţi mari pe care le tocaţi apoi mărunt cu lama ascuţită a unui cuţit (sau se trece prin maşina de tocat).

Tocaţi şunca şi slănina mărunt, amestecaţi peste came, săraţi şi piperaţi după gust, şi adăugaţi ouăle şi muştar dulce sau clasic.

Frământaţi 2-3 min, amestecul, lăsaţi 1/4 oră la rece. Ungeţi cu unt o formă de sticlă incasabilă sau o tavă mai mică de friptură, presăraţi pesmet în strat gros, răsturnaţi amestecul de came. Neteziţi cu mâna umedă. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 3/4 oră.

Când prinde crustă, plăcinta este gata.

Serviţi tăiată felii groase lângă legume fierte şi salată de sezon, cu pâine neagră şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.