Plăcintă de cartofi cu ficăţei de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta de cartofi cu ficatei de pui din: cartofi, unt, lapte, sare, piper, nucsoara, cas, suc de rosii, masline, ficatei de pui, patrunjel, unt, sare si piper.
- 1 kg cartofi noi
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- sare
- piper
- nucşoară
- 100 g caş proaspăt
- 100 ml suc roşii
- câteva măsline
pentru umplutura:
- 500 g ficăţei de pui
- 300 g spanac
- 3 ouă
- 2-3 legături de pătrunjel
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare, apoi scurge-i, zdrobeşte-i şi amestecă-i cu untul, laptele, sarea, piperul şi nucşoara.
Intr-o tavă rotundă şi unsă cu ulei, pune în straturi piure de cartoff, spanac opărit separat, ficăţei şi din nou spanac.
Acoperă cu restul de piure şi presară deasupra caşcavalul ras şi măsline. Toarnă sucul de roşii şi lasă la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.
Plăcintă de cartofi cu ficăţei de pui
Pofta buna!