Placinta de cartofi cu salam
PrinteazaPlacinta de cartofi cu salam din: salam, cartofi, smantana, cascaval, unt, sare, piper, rozmarin.
- un pachet aluat foitaj
- 100 g salam uscat picant
- 3-4 cartofi noi mari
- 2 linguri smântână
- 2 linguri caşcaval ras
- 25 g unt
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Aluatul se aşază în forma de copt şi se înţeapă cu dinţii unei furculiţe. Se unge aluatul cu smântână şi se presară caşcavalul.
Se taie felii fine atât cartofii, cât şi salamul uscat şi se aşază intercalat.
Se ung cartofii cu unt topit, se presară puţină sare şi piper şi se strâng marginile plăcintei ca un evantai. Se lasă la cuptor 45 de minute. Se decorează cu rozmarin.
Placinta de cartofi cu salam
Pofta buna!