Placinta de cartofi cu salam

Printeaza

Placinta de cartofi cu salam din: salam, cartofi, smantana, cascaval, unt, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:Placinta_de_cartofi_cu_salam

  • un pachet aluat foitaj
  • 100 g salam uscat picant
  • 3-4 cartofi noi mari
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Aluatul se aşază în forma de copt şi se înţeapă cu dinţii unei furculiţe. Se unge aluatul cu smântână şi se presară caşcavalul.

Se taie felii fine atât cartofii, cât şi salamul uscat şi se aşază intercalat.

Se ung cartofii cu unt topit, se presară puţină sare şi piper şi se strâng marginile plăcintei ca un evantai. Se lasă la cuptor 45 de minute. Se decorează cu rozmarin.

Placinta de cartofi cu salam

Placinta_de_cartofi_cu_salam

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.