Placinta de casa cu carne tocata
PrinteazaPlacinta de casa cu carne tocata din: faina, praf de copt, ulei, oua, sare, ceapa, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 12 linguri ulei
- 12 linguri apă minerală rece
- un ou
- o linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 450 g carne tocată amestec
- o ceapă
- un fir ţelină
- un ou plus un gălbenuş
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele, iar dacă mai este nevoie de puţină făină, se adaugă. Coca obţinută se pune la rece până la prepararea umpluturii.
Ceapa tocată se pune la călit în ulei cu ţelina mărunţită şi se presară cu sare. Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă carnea şi se lasă sa-şi schimbe culoarea uniform.
Se trage de pe foc, se pune oul şi se amestecă imediat. Se potriveşte de sare şi piper.
Aluatul se împarte în două şi se întind două foi. Pe una dintre foi se aşază umplutura, se acoperă cu a doua foaie şi apoi se întorc marginile către interior.
Se transferă în tava de copt, se unge cu gălbenuş şi se coace 30 de minute.
Pofta buna!