Placinta de casa cu pere
PrinteazaPlacinta de casa cu pere din: faina, ulei, sare, zahar, unt, pere.
Pentru aluat:
- 300 g faina
- 6 linguri ulei
- un praf sare
- 3 linguri zahar
Pentru umplutură:
- 2 linguri zahar cristale
- 3 pere
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele şi se lasă apoi coca obtinută la frigider până se prepară umplutura. Perele se curătă de coajă şi de sâmburi, apoi se taie cubulete.
Se pun perele cu 20 g unt într-o tigaie, se lasă 5 minute, se pune zahărul şi se lasă să se caramelizeze putin, apoi se scot. Restul de unt se topeşte şi se unge interi-orul aluatului întins cu sucitorul, păstrând şi pentru exterior.
Se pun perele peste aluat, se rulează, se transferă în tava de copt, se unge cu restul de unt şi apoi cu oul bătut şi se lasă la cuptor 25 de minute.
Pofta buna!