Plăcintă de crap
PrinteazaPlăcintă de crap
- l,5kg crap
- 1,5 kg ceapă
- 30g usturoi
- 2 foi de dafin
- 150ml ulei
- 100ml bulion de roşii
- 100ml vin roşu
- 200ml supă de legume
- 400g roşii
- l leg. pătrunjel
- 1 lingură oţet
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestinele. Se spală şi apoi se taie în 6 bucăţi.
Se prăjesc bucăţile în ulei încins. Se scoate peştele şi în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată fideluţă şi usturoiul pisat.
Se stinge cu bulionul de roşii amestecat cu vinul şi cu supa de legume. Se adaugă condimentele şi oţetul. Se aşază peştele într-o tavă, se toarnă deasupra sosul de ceapă şi se acoperă totul cu rondele de roşii.
Peste rondele se presară cimbru. Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, până când roşiile s-au înmuiat.
Se serveşte rece cu frunze de pătrunjel presărate deasupra.
Pofta buna!