Plăcintă de crap

Printeaza

Plăcintă de crap

Ingrediente:Plăcintă de crap

  • l,5kg crap
  • 1,5 kg ceapă
  • 30g usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 150ml ulei
  • 100ml bulion de roşii
  • 100ml vin roşu
  • 200ml supă de legume
  • 400g roşii
  • l leg. pătrunjel
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestine­le. Se spală şi apoi se taie în 6 bucăţi.

Se prăjesc bucăţile în ulei încins. Se scoate peştele şi în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată fideluţă şi usturoiul pisat.

Se stinge cu bulionul de roşii amestecat cu vinul şi cu supa de legume. Se adaugă condimente­le şi oţetul. Se aşază peştele într-o tavă, se toarnă deasupra sosul de ceapă şi se acoperă totul cu rondele de roşii.

Peste ronde­le se presară cimbru. Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, până când roşiile s-au înmuiat.

Se serveşte rece cu frunze de pătrunjel presărate deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.