Placinta de curcan si praz
PrinteazaPlacinta de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan, praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce, marar verde, sare, piper, ou si ulei.
aluat:
- 500 g faina
- 200 g unt
- 7-8 linguri apa
- 1 lingurita chimen macinat
- sare
umplutura:
- 600 g piept de curcan
- 4 fire de praz
- 4 linguri ulei
- 3 oua
- 2 linguri pesmet
- 200 g branza de burduf
- 300 g telemea desarata
- 150 g urda dulce
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
- 1 ou pentru uns placinta
- ulei pentru tava
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru aluat îi când aţi obţinut un aluat elastic, omogen, înfăşuraţi-l în folie şi puneti-l la frigider pentru 30 de minute. Fierbeţi carnea în apă cu sare şi piper, lăsaţi-o la răcit şi tăiaţi-o apoi în cubuleţe. Curăţaţi prazul, tăiaţi-l în segmente şi căliţi-le în ulei şi 2 linguri apă. Când prazul s-a înmuiat, luati vasul de pe foc, lăsaţi-l la răcit.
Puneţi într-un castron urda, adăugaţi brânza de burduf şi telemeaua date pe râzătoare. Amestecaţi brânzeturile şi adăugaţi mărarul tocat, pesmetul şi prazul călit, împărţiţi aluatul în două părţi, întindeţi o foaie într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi turnaţi peste ea amestecul de brânzeturi, praz şi puneţi şi cubuleţele de carne.
Din aluatul rămas întindeţi o foaie cu care acoperiţi umplutura şi tăiaţi câteva bucăţi din care modelaţi flori, frunze, pe care lipiţi-le deasupra, cât mai decorativ. Ungeţi plăcinta cu ou bătut deasupra, înainte de a o pune la cuptor, la foc potrivit. Lăsaţi-o să se răcească 15 minute, după ce s-a copt, înainte de porţionare.
Placinta de curcan si praz
Pofta buna!