Placinta de dovleac cu scortisoara
PrinteazaPlacinta de dovleac cu scortisoara din: dovleac, zahar, scortisoara, nuci, unt, pesmet.
- 1 kg dovleac
- 3-4 linguri cu zahăr
- 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere
- 4-5 nuci
- 1 lingură cu unt
- pesmet
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleacul felii, curăţaţi-l de coaja groasă, daţi-1 pe răzătoarea mare, căliţi-l într-un vas emailat, fară ulei sau zahăr. Cand s-a înmuiat bine, adăugaţi miezul de nucă tăiat mărunt, zahărul şi 1 linguriţă de scorţişoară.
Lăsaţi să se răcească.
Ungeţi tava cu unt, tapetaţi cu pesmet, puneţi foaie de aluat, întindeţi pasta de dovleac, acoperiţi cu foaia de aluat rămasă.
Coaceţi la foc potrivit 30 minute, răciţi plăcinta în tavă 15 minute, pudraţi cu zahăr farin, tăiaţi felii când s-a răcit.
Pofta buna!