Placinta de dovleac si scortisoara
PrinteazaPlacinta de dovleac si scortisoara din: dovleac, zahar, scortisoara, smantana, faina, ulei, sifon, drojdie, sare.
- 1 kg dovleac
- 3-4 linguri cu zahăr
- scorţişoară
- zahăr farin
- 4 linguri cu smântână
- 500 g faină
- 1 pahar cu ulei
- 2 pahare cu sifon sau apă minerală
- drojdie de bere
- sare
Mod de preparare:
Faceţi un aluat potrivit de tare din sifon amestecat cu ulei până la omogenizare, faina pusă în ploaie, sare şi drojdia de bere frecată cu 1 lingură cu zahăr. Lăsaţi la dospit.
Curăţaţi dovleacul de coajă, daţi-l pe răzătoarea mare, lăsaţi pe foc mic să se înmoaie 5-10 min. Adăugaţi zahăr şi scorţişoară şi răcoriţi amestecul.
Intindeţi foi rotunde din aluat, puneţi umplutura, lipiţi marginile ca la poale în brâu, coaceţi pe tava neunsă 30 min la foc potrivit.
Scoateţi plăcintele, ungeţi-le cu smântână, pudraţi cu zahăr farin. Sunt bune şi reci.
Pofta buna!