Plăcintă de mălai cu şuncă
PrinteazaPlăcintă de mălai cu şuncă din: oua, porumb, unt, malai, mazare, ceapa, usturoi, lapte, ardei rgasi, morcov, alune, cascaval, sunca, praf de copt, piper, salata rucola si ardei copt.
- 3 oua
- 300 g porumb din conserva
- 100 g unt
- 250 g malai
- 100 g mazare
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- 450 ml lapte
- doi ardei grasi
- un morcov
- 100 g alune
- 100 g cascaval
- 300 g sunca
- praf de copt
- piper
- salata rucola
- ardei copt
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu o linguriţă cu sare până îşi dublează volumul. Se adaugă laptele dulce şi mălaiul, piper după gust şi se amestecă. Untul se încinge într-o cratiţă, se adaugă morcovul şi ardeii tăiaţi cubuleţe, mazărea fiartă şi ceapa tocată. Se călesc la foc iute cinci minute, apoi se lasă la răcit.
Se toarnă peste amestecul de lapte şi mălai, se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, alunele tocate mărunt şi caşcavalul ras. Se presară jumătate de pliculeţ praf de copt, salată rucola tocată mărunt, şunca tăiată cubuleţe, porumbul şi se amestecă totul.
Se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu mălai, se nivelează şi se coace la foc mediu circa 30 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se serveşte cu ardei copt sau salată rucola.
Daca compozitia este prea lichida se adauga malai sau, daca este prea gorasa, putina apa.
Plăcintă de mălai cu şuncă
Pofta buna!